Tälle alueelle kerätään linkkejä välimerenalueen ruokasivustoille. http://www.carloskokki.com/ Barbeque-katkaravut: ( http://www.imponline.fi/FactsAndTips/Cooking/prawn-barbecue.aspx ) 1 Sekoita marinadin raaka-aineet tasaisiksi. Kuori
valkosipulinkynsi ja purista joukkoon. 2 Kuori katkaravut, mutta jätä pieni pyrstökuori koristeeksi. Pyörittele katkaravut marinadissa. Peitä astia kelmulla ja laita kylmään vähintään tunniksi. 3 Kuumenna uunin grillivastus tai ulkogrilli. Peitä grillin tai uunin ritilä foliolla ja voitele folio öljyllä. 4 Grillaa katkaravut nopeasti ja välillä käännellen, yhteensä noin 5 minuuttia. Älä kypsennä liian kauan etteivät ravut sitkistyisi. Koristele annokset persiljasilpulla ja sitruunalohkoilla. Tarjoa vihreän salaatin ja keitetyn riisin kera. Muunnelma Lisää marinadiin 2 rkl seesaminsiemeniä ja tomaattipyrettä tai ketsuppia. Pujota ravut vartaisiin yhdessä tuoreiden herkkusienien kanssa. Grillaa ohjeen mukaan. Ainekset 4 annosta 1 kg suuria katkarapuja kuorineen tai n. 600 g kuorittuja katkarapuja sitruunalohkoja ja persiljaa koristeluun kasviöljyä grillaamiseen Marinadi 1 rkl maissi- tai rypsiöljyä 2 rkl soijaa 1 rkl valko- tai omenaviinietikkaa tai 2 rkl valkoviiniä 2 rkl hunajaa 2 rkl tomaattipyreetä 1 valkosipulinkynsi (ketsuppia) |
Hyödyllistä >