Hyödyllistä‎ > ‎

Ruokaohjeita

Tälle alueelle kerätään linkkejä välimerenalueen ruokasivustoille.  http://www.carloskokki.com/
 
 
 
1 Sekoita marinadin raaka-aineet tasaisiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja purista joukkoon.

2 Kuori katkaravut, mutta jätä pieni pyrstökuori koristeeksi. Pyörittele katkaravut marinadissa. Peitä astia kelmulla ja laita kylmään vähintään tunniksi.

3 Kuumenna uunin grillivastus tai ulkogrilli. Peitä grillin tai uunin ritilä foliolla ja voitele folio öljyllä.

4 Grillaa katkaravut nopeasti ja välillä käännellen, yhteensä noin 5 minuuttia. Älä kypsennä liian kauan etteivät ravut sitkistyisi. Koristele annokset persiljasilpulla ja sitruunalohkoilla. Tarjoa vihreän salaatin ja keitetyn riisin kera.

Muunnelma
Lisää marinadiin 2 rkl seesaminsiemeniä ja tomaattipyrettä tai ketsuppia. Pujota ravut vartaisiin yhdessä tuoreiden herkkusienien kanssa. Grillaa ohjeen mukaan.
Ainekset
4 annosta

1 kg suuria katkarapuja kuorineen tai n. 600 g kuorittuja katkarapuja
sitruunalohkoja ja persiljaa koristeluun
kasviöljyä grillaamiseen

Marinadi
1 rkl maissi- tai rypsiöljyä
2 rkl soijaa
1 rkl valko- tai omenaviinietikkaa tai 2 rkl valkoviiniä
2 rkl hunajaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
(ketsuppia)
 
Comments