Hyödyllistä‎ > ‎

Auton vuokraaminen

Henkiöautojen vuokrausta kannattaa kokeilla vaikkapa seuraavien palveluiden/yhtiöiden kautta.
 
 
 
 
 
 
 
Rentalcars antaa hyvin usein kilpailukykyisimmät hinnat. Joskin niin, että yleensä auton tankki kannattaa palauttaa tyhjänä ja joskus autot ovat lyhyen siirtokuljetuksen päässä, mutta se maksaa usein vaivan. Rentalcarsin muutospalvelut jne ovat myös maksuttomia.
Goldcarin autot ovat lentokentällä lähimpänä, autopaikoituksen alimmaisessa kerroksessa. Cartrawler:n portaalia kannatta myös kokeilla.
Kannattaa laittaa merkille yhtiön polttoainepolitiikka - eli palautus joko tankki täynnä tai tyhjänä. Jälkimmäisessa vaihtoehdossa vuokrahintaan listätään yksi tankillinen polttoainetta. Vuokrauksrt ovat yleensä kilometrirajoittamattomia. Lisävakuutusta kaupataan joka kerta, jos sellaista ei ole etukäteen ottanut. Itse en ole lisävakuutuksia koskaan suosinut joskin tämä tarkoittaa jopa 300 €:n katevarausta luottokortille.
Monesti auto kannattaa kuvata ennen vuokrareissulle lähtöä, jotta kolhut ja lommot ovat tiedossa.
 
Liikennevalvonnasta:
Liikennevalvonta on Espanjassa tehokasta. Poliiseja on paljon ja katsovat tarkkaan miten ajellaan. Kaupunkien keskustoissa on runsaasti nopeuskameroita. Joten suosittelen lämpimästi nopeusrajoitusten ja liikennesääntöjen mukaista ajoa. Turisti joutuu maksamaan poliisin pysäyttäessä sakot yleensä käteisellä (ja pankkiautomaatilla käydään jos muu ei auta) ja kameroiden kuvaan päästyään sakko tulee ihan kotiosoitteeseen. Lisäksi Espanjassa on käytössä pistekäytäntö, joka tullee myös Suomeen ja sitten menetetyt pisteet saattavat vaikuttaa suomalaiseen ajokorttiinkin. Poliisit nauttivat Espanjassa suurta kunnioitusta, joten kannattaa toimia asiaankuuluvalla vakavuudella ja ohjeiden mukaisesti - toisaalta he ovat hyvin avuliaita ja pitävät huolta yhteiskunnan sujuvasta toiminnasta, joten olkaamme tyytyväisiä heidän läsnäolostaan.
 
 
Comments